treasure hunt


aku, mak ude, kaktie, kaknis dan pak ude dan kawan2 pakude join pertandingan treasure hunt under muzium negeri sembilan.
perghhhhh!!!! penat giler woooo…
aku satu team dengan makude, kaknis and abang syamsul…
mula dpd muzium negeri sembilan…
aku n makude cecah puncak kubah kan kan

nampak tak aku nak meriam tuh..
rasa semangat je hati maca, nak kene bom.,..

pastu kena cari restoran ar-robba…
aduhai…
berpusing-pusing kereta…

pastu, kitorang pegi ke muzium port dickson plak…
kene cari aricles ntah pe bende ntah,…
memang bapak susah nak mati tak tipu punyer…

klaka pun ade gak…
soklan, yang menyedihkan dan pilu siot…

dpd muzium pd tu, kitorang straight pegi ke rembau…
pastu kaknis dah pening dah sebab jalan pusing2….
penat giler otak satu hal…
mak ude still semangat…
aku nyawa still ada…

dpd rembau pegi tampin plak…
haduyai….
pegi giant dulu cari barang2…
beli limau purut la bagai…
pastu tetibe nampak banyak group beli betik…’hahaha
ape lagi tiru la beli betik..

habis beli belah, pegi la pusing pekan tampin cari bank rakyat…
rupa2 nya bank rakyat tu sebalah giant je…
mangai, pe lagi terus pegi patah balik ke giant…
gelak2 gak la kitorang…
tapi,otak terbakar woooo…

then, dpd tampin terus pegi pilah..
time ni tuhan je tau…
pegi pilah kat muzium za’ba tu…
terus last check point kat seri menanti..
semua skali 200 km.. tak campur pegi balik ke seremban…

muke memang bajet macam minyak zaiton…
peluh dah sebaldi dah
pastu, otak dah ada ala-ala autism gak la…
aku dah penat still sempat posing lagi,..

kitorang kalah…
tapi, menang nama kumpulan terbaik…
sesuai la..
nama kumpulan, berangan nak menang…

apepun. life memang mencabar…
bodoh gak aku sejarah/…
thanks la kat jaja sebab bagi aku clue …
pastu…

baru aku paham perasaan orang masuk explore race tuh…
selama ni aku caci maki diorang tak jumpe jawapan..
ambek kau yana!!!
tamparan hebat siot!!!…

sampai je umah…
penat giler…
tido tak sedar diri…

on the way jalan,
alissa n nayli call…
wah sangat perhatin kanak2 zaman skang nih…
banyak gak la aku blaja…
next year, aku akan join lagi…
nantikan…

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s